Tutorial 3DS Max – Modelare Jante BBS LM

Acesta este primul meu tutorial pentru tutorial-z.com, in care explic cum se modeleaza o janta BBS LM. In cazul in care aveti probleme in timp ce urmati acest tutorial, va rog sa folositi forumul pentru ca noi raspundem la intrebari acolo .
Este un tutorial foarte simplu, care poate fi urmat chiar de un incepator, deoarece am facut care o poza sau mai multe pentru fiecare pas. Mai jos aveti imaginea de referinta pe care o vom folosi
poza

reference

1. Incepem prin schimba “viewport”-ul in “top view”. Dupa, facem un “plane” la fel ca in prima imagine, cu dimensiunile urmatoare :
Lenght : 90.0
Width : 90.0
Lenght Segs : 1
Width Segs : 1

1a

Dupa ce planul este creeat, il mutam fix in mijlocul viewport-ului. Setati valoriel X,Y si Z la 0

1b

2. Acum vom aplica imaginea de referinta. Incepem prin a deschide “Material Editor ” (M) . Alegeti un material standard si faceti click pe patratelul de la “Diffuse” > alegem “Bitmap > dupa care alegem imaginea de referinta pe care ati luat-o din link-ul de la inceputul tutorialului. Cand imaginea este incarcata, aplicati materialul pe plan :

2

3. Ca nu miscam imaginea de referinta, o vom bloca. Ca sa o blocam, selectati planul pe care ati aplicat imaginea de referinta > click dreapta > object properties. Cand a aparut fereastra :
Bifati “Freeze ” – Freeze blockeaza obiectul si nu va putea fi selectat/mutat
Debifati “Show Frozen in Gray” – Nu va afisa obiectul in gri daca este blocat

3

4. O sa incepem sa modelam janta incepand cu un tub. Mergeti la “Geometry” > Selectati “Tube” > si incepeti sa faceti tubul la fel ca in imaginea de mai jos. Folositi aceleasi coordonate, si nu uitati sa plasati pivotul in centrul viewport-ului, la fel ca si pivotul imaginii de referinta :

4

5. Puteti face tubul transparent pentru a vedea mai bine limitele jantei din imaginea de referinta. Aveti doua variante :
– Apasati Alt + X
– Alegeti un material din “Material Editor” , scadeti “Oppacity” ca in imaginea de mai jos si aplicati acel material pe model

5

If you really appreciate our work and want to help us to maintain the website alive you can help us with a small donation.
forum-banner
This post was written by

1 Comment on "Tutorial 3DS Max – Modelare Jante BBS LM"

  • Sorin

    Salut , am si eu o problema…Am facut planul i.am dat datele tehnice date de tine , dar cand dau la material, aleg bitmap aleg poza, dar nu imi apare deloc cand ii atribui materialul planului, cum iti apare tine. Am 3ds max 2014. si am observat ca atunci cand aleg poza tu ai o optiune “use image`s own gamma”, pe care eu nu o am si am mai vazut la diverse tutoriale ca se mai poate adauga o imagine de referinta in viewport configuration, dar nici de acolo nu pot sa imi pun imaginea unde imi trebuie mie ci pe tot backround-ul.

Leave a Reply